Dr. Melumad Laboratories
 
Dr. Melumad Laboratories är kända för sin kreativitet och goda förmåga att förnya och vidareutveckla sina produkter. Alla nya koncept, tekniker och applikationer som utvecklas hos Dr. Melumad finns i våra produkter. Han var först att lansera Dödahavsprodukter och kallas därför för "Döda havets fader".
 
Dr. Melumad är med sin kunskap och ledande forskning en eftertraktad skribent och föreläsare inom medicin och populärvetenskap. Han håller föredrag på stora internationella kosmetiska konferenser och har skrivit 14 böcker inom ämnena kosmetik och medicin. Två av dess böcker är idag obligatorisk studielitteratur vid utbildningen till kosmetologi i Israel.
 
Dr. Melumad Laboratories strår för miljövänlighet och använder endast biologiskt nedbrytbara ingredienser och komponenter i sina produkter. Därför är dessa produkter och förpackningar i mycket hög utsträckning återvinningsbara. Produkterna kommer direkt från naturen och Dr. Melumad har utvecklat unika processer som är individuellt anpassade till varje planta. Detta för att försäkra sig om att användningen av varje planta blir optimal.
 
Samtliga plantextrakt som används i produktionen är behandlade före användning. Alla produkter är framställda utan animaliska tillsatsämnen och de är inte testade på djur. Varje produkt genomgår stränga kvalitetsprov och uppfyller kraven efter EU:s regelverk.
 
Dr. Melumads intention är att bygga en bro mellan kosmetik och dermatologi (vetenskapen om huden och dess sjukdomar). Han vill finna lösningar på hudproblem genom att använda naturliga ingredienser. Han har också lyckats uppnå en maximal effekt mellan aloe vera och Döda havets mineralrika skatter.